Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.12.2019

Ministrul Anatol Usatîi în discuții cu Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova, Caroline Tissot

Ministrul Anatol Usatîi în discuții cu Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova, Caroline Tissot

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot. În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre domeniile prioritare de activitate ale ministerului, importanța asistenței și suportului oferit Republicii Moldova din partea Confederației Elvețiene. 

„Îmi exprim gratitudinea pentru asistența indispensabilă acordată Republicii Moldova prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveției la Chișinău. Elveția este ca importanță cel de-al 4-lea donator bilateral al țării noastre. Susținerea Elveției este  necesară și fundamentală în atingerea obiectivului de a garanta tuturor cetățenilor acces la infrastructură și servicii de calitate”, a menționat Anatol Usatîi.

La rândul său, Caroline Tissot a mulțumit pentru colaborarea eficientă de-a lungul celor 20 de ani de la deschiderea Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova. Directorul Biroului a menționat că Republica Moldova și în continuare va rămâne printre țările prioritare în domeniul cooperării internaționale al Confederației Elvețiene și va fi susținută în domenii precum guvernarea locală, sănătate, cultură, dezvoltare economică, acces la educație și ocuparea forței de muncă.

Menționăm că, pentru perioada 2018-2021 asistența planificată pentru a fi acordată țării noastre constituie circa 50,9 milioane CHF.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Confederația Elvețiană, în perioada ianuarie-septembrie 2019 a înregistrat suma de 85,802 milioane USD, +34,93% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018.

După valoarea volumului schimburilor comerciale, înregistrat în perioada analizată, Elveția se situează pe locul 14 la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,36% în comerțul total al țării noastreanunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus