Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.12.2019

Ion Chicu a avut o întâlnire cu investitorul italian, Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii energiei regenerabile

Ion Chicu a avut o întâlnire cu investitorul italian, Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii energiei regenerabile

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu investitorul italian, Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii energiei regenerabile. La ședință a participat și Valeria Biagiotti, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova.

În debutul ședinței, premierul a menționat că atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Executiv și a asigurat că investitorii vor fi susținuți la toate etapele de creare și gestionare a afacerilor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Valeria Biagiotti l-a prezentat pe dl. Garuzzo drept un ivestitor italian relevant și a menționat că Ambasada Italiei îl va susține în toate proiectele inițiate în Moldova.

Carlo Arturo Garuzzo a prezentat compania sa specializată în construcția și gestionarea parcurilor de panouri fotovoltaice drept un grup cu filiale în Italia, Marea Britanie și Turcia, iar de curând și în Moldova. În 2018, compania a pus în funcțiune în țara noastră cel mai mare parc de panouri fotovoltaice și, în prezent, este unul din cei mai mari producători de energie regenerabilă. Investitorul a caracterizat RM ca o țară potrivită pentru producerea energiei solare și a anunțat premierul despre intenția de a lărgi considerabil afacerea în regiune. Inclusiv, investitorul a menționat intenția de a educa pe platforma Universității Tehnice specialiștii necesari în inginerie.

„Vom discuta cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și cu alte autorități publice responsabile, pentru a elimina impedimentele în construirea și dezvoltarea inițiativelor Dvs. investiționale”, a menționat premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus