Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.12.2019

Compania austriacă G&G planifică să-și extindă afacerile în Republica Moldova

Compania austriacă G&G planifică să-și extindă afacerile în Republica Moldova

Compania austriacă Gebauer&Griller (G&G) care își desfășoară activitatea în Zona Economică Liberă Bălți, planifică să-și extindă afacerile în Republica Moldova în anul 2020.

Prim-ministrul Ion Chicu a discutat cu reprezentanții managementului companiei G&G planurile de extindere în cadrul unei ședințe de lucru.

G&G este o companie multinațională, producătoare de cablaje pentru industria auto, ascensoare etc, și a investit în deschiderea celor 2 fabrici din Republica Moldova peste 40 de milioane de dolari, începând cu anul 2012. Astfel, investitorul austriac a creat peste 700 de locuri noi de muncă în Moldova, cu un salariu mediu lunar de 10 mii de lei.

Premierul a fost informat că G&G intenționează să-și extindă producerea pe alți 8 mii de metri pătrați în nordul țării, creând 600 locuri de muncă noi și fiind preconizate investiții pentru anul 2020 în valoare de 8,5 milioane de euro.

În context, Eva Schinkinger, managing director al companiei G&G, a solicitat susținerea Guvernului prin dezvoltarea infrastructurii în regiune, dar și examinarea posibilității încheierii acordurilor de liber schimb cu unele state, precum Maroc și Tunisia. Tot aici managerul G&G a menționat că Executivul va reuși să convingă tinerii specializați să nu emigreze peste hotare.

Ion Chicu a asigurat că Guvernul are o viziune complexă asupra soluțiilor menite să încurajeze tinerii să își lege viitorul de Republica Moldova și a salutat intenția investitorului de a se extinde în țara noastră. Premierul a încurajat investitorul să deschidă filiale și în alte raioane ale țării, nu doar la Bălți.

În context, șeful Executivului a menționat că atragerea investițiilor în platforme industriale este o prioritate a Guvernului. Compania Gebauer & Griller este un operator global, cu experiență de peste 75 de ani și a deschis fabrici de producere a cablajelor industriale în mai multe țări, precum Austria, Germania, Polonia și SUA. În cadrul acesteia activează peste 5 mii de angajați, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus