Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.12.2019

Tânăr de 22 de ani – trimis în închisoare pentru 13 ani – pentru viol, jaf și tâlhărie, comise în 30 de minute

Procuratura raionului Edineț a obținut în instanța de judecată condamnarea unui tânăr de 22 de ani la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 13 de ani, pentru viol, jaf și tâlhărie, comise într-un interval estimativ de 30 de minute, la niciun an de la eliberarea din închisoare.

În noaptea din 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuința unei bătrâne cu vârsta de 71 de ani din Burlănești, Edineț. Acesta avea în mână un cuțit, atunci când i-a cerut bătrânei să se dezbrace. Totuși, deși a observat cuțitul din mâna tânărului, aceasta a refuzat. El, însă, a dezbrăcat-o forțat și a întreținut cu victima un raport sexual. Fapta a avut loc aproximativ la ora 23.

Imediat ce a violat victima, tânărul și-a pus în aplicare și planul financiar ilegal: acesta a apucat-o de pări, i-a pus cuțitul la gât și i-a cerut bani. Totuși, bătrâna i-a comunicat că nu are bani, iar tânărul a părăsit locuința.

Toate acestea au fost precedate, însă, de o altă crimă deferită justiției de către procurorii din Edineț. În aceeași noapte, aproximativ la ora 22.30, tânărul a pătruns în gospodăria altei bătrâne cu vârsta de 62 de ani, din aceeași localitate. Acolo, chiar dacă a fost văzut de către proprietară, acesta i-a luat o lanternă estimată la 50 de lei și un aparat de ras de 10 lei, apoi a bruscat-o și a plecat.

Instanța de judecată a analizat probele procurorului și l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 13 ani. Totuși, Procuratura Edineț consideră această pedeapsă prea blândă și o va ataca cu apel, până la data de 14 decembrie curent.

Tânărul de 22 de ani este originar din raionul Ungheni și concubina cu o locuitoare a satului în care a comis crima, cu vârsta de peste 40 de ani. Acesta a avut și alte abateri de la lege, atunci când în 2014 a comis un furt, dar ulterior s-a împăcat cu cei păgubiți; în 2015 a comis un alt furt, alt viol și vătămare intenționată a sănătății unei victime – fapte pentru care a ispășit pedeapsa cu închisoarea timp de 3 ani, în penitenciar pentru copii; iar anterior, în același an, a ispășit o altă pedeapsă cu închisoarea, timp de 4 luni, pentru că a pătruns ilegal într-o altă locuință.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul se află în stare de arest, începând din iulie 2019, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus