Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.12.2019

Republica Belarus este dispusă să ofere credite preferențiale Republicii Moldova pentru implementarea mai multor proiecte importante

Republica Belarus este dispusă să ofere credite preferențiale Republicii Moldova pentru implementarea mai multor proiecte importante

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc. Cei doi oficiali au discutat despre situația social-economică a țării, dinamica relațiilor bilaterale, precum și despre posibilitatea implementării unor proiecte importante în domenii-cheie pentru Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Finanțelor, Serghei Pușcuța a mulțumit Republicii Belarus pentru sprijinul constant oferit țării noastre, adăugând că Republica Moldova este interesată în continuare de preluarea bunelor practici în mai multe domenii precum dezvoltarea economiei și infrastructurii. „Bugetul pentru anul 2020 pune un accent deosebit pe investiții, în special în domeniul infrastructurii. Ne dorim lansarea a cât mai multor proiecte investiționale pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. În acest sens, contăm pe sprijinul Dvs în atragerea investitorilor belaruși în Republica Moldova”.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Belarus a reiterat deschiderea țării sale de a intensifica colaborarea pentru dezvoltarea domeniilor de interes comun, prin oferirea unor credite preferențiale în procesul de construcție a drumurilor, precum și pentru alte proiecte reciproc avantajoase. În context, Serghei Ciciuc s-a referit la reabilitarea drumului de ocolire a orașului Vulcănești și o parte a centurii orașului Chișinău, precum și la reabilitare a drumului M1, secțiunea de la Chișinău la Leușeni, până la frontiera cu România, program care va fi finanțat din contul unui împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. „Ne dorim ca aceste proiecte să fie inițiate în cel mai scurt timp”, a conchis Excelența sa, dl Serghei Ciciuc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus