Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2019

Dialogul politic și cooperarea RM – SUA în domeniile securității și apărării, discutate la MAEIE

Dialogul politic și cooperarea RM – SUA în domeniile securității și apărării, discutate la MAEIE

Perspectivele cooperării moldo-americane în domenii prioritare precum implementarea reformelor democratice, securitatea și apărarea, cooperarea comercial-economică au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat SUA, George P. Kent, aflat într-o vizită la Chișinău.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat angajamentul Guvernului de a continua reformele democratice şi edificarea statului de drept conform prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în beneficiul tuturor cetățenilor țării.

Ministrul Ciocoi a apreciat sprijinul oferit de SUA pentru procesele democratice din Republica Moldova, evidențiind rezultatele unor proiecte implementate pe parcursul ultimilor ani. El a accentuat interesul valorificării Dialogului Strategic cu SUA și extinderii domeniilor de cooperare dintre cele două țări.

Potrivit MAEIE, interlocutorii au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii privind procesul de reglementare a conflictului transnistrean, securitatea energetică și situația regională.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus