Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-12-06/legea-privind-sistemul-unitar-de-salarizare-in-sectorul-bugetar-urmeaza-a-fi-modificata-62021.html
Data: Dec 6, 2019 (22:41)

Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar urmează a fi modificată

Modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votată, astăzi, de Parlament, în prima lectură. Salariile dădacelor, asistenților educatorilor, bibliotecarilor și muzeografilor se vor majora. Totodată, se vor egala clasele de salarizare pentru educatori, învățători și profesori. Se vor majora salariile pentru persoanele cu funcții de demnitate publică din autoritățile publice locale cu o populație sub 20 000 de locuitori.

Potrivit proiectului, urmează a fi reintrodus premiul anual în mărime de 50% din salariul de bază.

Personalul unităților bugetare din stânga Nistrului, din satul Varnița, raionul Anenii Noi, satele Copanca și Hagimus, raionul Căușeni, din municipiul Bender, precum și din cadrul subdiviziunilor din raionul Dubăsari ale Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de salalariu majorat cu 4 clase de salarizare succesive.

Proiectul prevede și sporuri lunare de până la 1 100 de lei pentru titlul științific și științifico-didactic. Persoanele distinse cu titluri onorifice vor avea un spor lunar de până la 250 de lei.

La solicitarea autorităților, a fost inslusă o precizare în proiectul de lege refritor la imposibilitatea exercitării interimatului unei funcții de conducere de către locțiitorul titular.

Proiectul presupune costuri financiare estimate la circa 373,4 milioane de lei în calcul anual. Cheltuielele sunt prevăzute în proiectul bugetului de stat pe anul 2020 și pe termen mediu 2021 – 2022, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.