Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-12-04/doua-puncte-suplimentare-de-inspec-ie-la-frontiera-vor-fi-construite-cu-sus-inerea-financiara-a-banc-61964.html
Data: Dec 4, 2019 (21:38)

Două puncte suplimentare de inspecție la frontieră vor fi construite cu susținerea financiară a Băncii Mondiale

Două puncte suplimentare de inspecție la frontiera Republicii Moldova vor fi construite cu susținerea financiară a Băncii Mondiale. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului, prin schimb de scrisori, la Acordul de finanțare (a doua finanțare adițională) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă”.

Cele două puncte suplimentare de inspecție urmează a fi construite la frontiera de nord-vest (Sculeni) și la cea de nord-est (Otaci-Unguri). Posturile suplimentare vor facilita trecerea mărfurilor supuse controlului sanitar-veterinar și fitosanitar, ceea ce va diminua cheltuielile agenților economici aferente transportării produselor agroalimentare din regiunea de nord a țării. Deschiderea celor două puncte de inspecție va avea efecte benefice asupra populației, facilitând importul și exportul produselor de calitate.

Proiectul respectiv urmează a fi implementat până pe 30 iunie 2021.

În prezent, sunt funcționale patru puncte de inspecție la frontiera Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.