Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-12-03/ion-chicu-sa-int-lnit-cu-ambasadorul-regatului-unit-al-marii-britanii-shi-irlandei-de-nord-in-republ-61931.html
Data: Dec 3, 2019 (20:20)

Ion Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova,  Steven Fisher. 

Dialogul a fost centrat pe schimbul de opinii referitor la etapa actuală și perspectivele relațiilor bilaterale. În cadrul discuției, prim-ministrul a vorbit despre agenda Guvernului RM, printre care: reforma justiției, combaterea corupției, modernizarea economiei naționale, creșterea bunăstării sociale, stabilitatea sistemului financiar-bancar, libertatea presei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Premierul Ion Chicu a mulţumit statului britanic pentru susţinerea Republicii Moldova în continuarea transformărilor democratice, economice şi sociale. „Ne-am asumat angajamentul de a impulsiona reformele menite să modernizeze țara pentru a oferi un trai decent cetățenilor și mizăm în acest sens pe suportul Dvs.”, a menționat șeful Executivului.

Ambasadorul Steven Fisher a apreciat pozitiv evoluţia relaţiilor moldo-britanice, remarcând intenția Guvernului de a dezvolta democrația și reîntregi țara. „Ne dorim un dialog bun între țările noastre și credem că Republica Moldova este un partener de încredere. Marea Britanie  va continua să acorde ţării Dvs. tot sprijinul de care aveți nevoie”,  a subliniat diplomatul.