Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.12.2019

ANRE a participat la Adunarea Generală a Autorităților Europene de Reglementare în domeniul Apei

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a participat la cea de-a 20-a Adunare Generală a Autorităților Europene de Reglementare în domeniul  Apei (WAREG), organizată de Autoritatea Italiană de Reglementare în Energetică, Rețele și Mediu (ARERA).

În cadrul evenimentului, au fost abordate subiecte privind armonizarea practicilor și principiilor UE în scopul de a proteja resursele de apă și de a promova utilizarea eficientă a apei. Totodată, au fost prezentate informații privind relațiile dintre WAREG și Comisia Europeană.

Pentru consolidarea relațiilor WAREG cu instituțiile UE și alte părții interesate vor fi întreprinse eforturi pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și multilaterale între autoritățile de reglementare din domeniu, inclusiv prin proiecte și vizite de studiu.

În calitatea sa de membru WAREG, ANRE conlucrează cu autoritățile de reglementare în domeniu, în scopul armonizării legislației naționale cu cea europeană privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus