Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.11.2019

Schimbări în conducerea și componența unor comisii parlamentare permanente

Schimbări în conducerea și componența unor comisii parlamentare permanente

Modificări ale componenței nominale și conducerii unor comisii parlamentare permanente au fost votate, astăzi, în plenul Legislativului. Modificările au fost operate în funcție de reprezentanța proporțională a fracțiunilor parlamentare și ținându-se cont de propunerile venite de la fracțiuni.

Potrivit Hotărârii Parlamentului, Vladimir Golovatiuc de la fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a deținut funcția de președinte al Comisiei control al finanțelor publice, a fost ales în funcția de președinte al Comisiei economie buget și finanțe, funcție deținută anterior de Igor Munteanu de la fracțiunea ”ACUM Platforma DA” care a devenit președinte al Comisiei control al finanțelor publice.

Președinția Comisiei juridice, numiri și imunități i-a revenit deputatului Vasile Bolea, fracțiunea PSRM; Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică - deputatului Alexandru Jizdan, fracțiunea PDM; Comisiei politică externă și integrare europeană – deputatei Violeta Ivanov, fracțiunea PDM.

Funcția de președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională, care revine fracțiunii ”Partidul ȘOR”, este vacantă.

Poziția de președinte la celelalte Comisii parlamentare permanente a rămas neschimbată.

Totodată, au fost operate modificări în pozițiile de vicepreședinte sau secretar al unor Comisii permanente.

Astfel, Igor Vremea de la fracțiunea PDM a fost ales vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, iar Serghei Sîrbu, aceeași fracțiune, – secretar al comisiei.

Petru Burduja (fracțiunea PSRM) și Ludmila Guzun (fracțiunea PDM) au devenit vicepreședinți ai Comisiei economie, buget și finanțe.

Bogdan Țîrdea (fracțiunea PSRM) a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei politică externă și integrare europeană.

Adela Răileanu (fracțiunea PSRM) și Vasile-Andrei Năstase (fracțiunea ”ACUM Platforma DA”) au fost aleși vicepreședinți ai Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Nicolae Ciubuc (fracțiunea PDM), care a fost secretar al Comisiei agricultură și industrie alimentară, a devenit unul din vicepreședinți ai acesteia, iar secretar - Mihail Paciu (fracțiunea PSRM).

La Comisia control al finanțelor publice, în funcția de secretar a fost numită Tatiana Cunețchi (fracțiunea PSRM).

În același timp, a fost susținută includerea deputatului Andrian Candu, în calitate de membru, în componența Comisiei juridice, numiri și imunități, iar a deputatului Octavian Țîcu – în Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Modificările au fost operate în temeiul articolelor 13 și 17 din Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova.

Cei 101 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova activează în cadrul a 11 Comisii parlamentare permanente, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus