Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.11.2019

Colaborarea economică moldo-turcă discutată de ministrul Anatol Usatîi cu Ambasadorul Turciei în țara noastră, Gürol Sökmensüer

Colaborarea economică moldo-turcă discutată de ministrul Anatol Usatîi cu Ambasadorul Turciei în țara noastră, Gürol Sökmensüer

Aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și Republica Turcia au fost discutate astăzi, de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi și Gürol Sökmensüer, Ambasadorul Turciei în țara noastră.

În cadrul ședinței, Ambasadorul Turciei a venit cu un mesaj de felicitare la adresa ministrului Anatol Usatîi cu prilejul numirii sale în funcție și a menționat că Guvernul turc susține implementarea reformelor economice în Republica Moldova.

La rândul său, Anatol Usatîi a menționat că suportul venit din partea autorităților turcești este unul foarte important pentru țara noastră. În acest context, Ambasadorul Turciei a menționat despre disponibilitatea organizării celei de-a X-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care urmează a fi desfășurată la Ankara, Turcia.

De asemenea, oficialii au subliniat importanța activității economice a companiilor cu capital turcesc pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în cadrul proiectelor investiționale implementate în țară.

„Companiile turcești au dezvoltat un șir de afaceri de succes, inclusiv în domeniile: industria alimentară, telefonia mobilă, medicină și industria hotelieră, iar businessul turcesc este foarte activ inclusiv în UTA Găgăuzia”, a menționat Excelența Sa Gürol Sökmensüer .

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Turcia, în perioada ianuarie-septembrie 2019 a înregistrat suma de 431,235 milioane de dolari. După valoarea schimburilor comerciale în perioada respectivă, Turcia se clasează pe locul 7 printre principalii parteneri comerciali ai țării noastre la nivel mondial, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus