Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2019

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, va participa la Summitul Inițiativei Central Europene care se va desfășura la Roma, pe 19 decembrie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, va participa la Summitul Inițiativei Central Europene care se va desfășura la Roma, pe 19 decembrie

Invitaţia de a participa la evenimentul respectiv, din numele prim-ministrului Republicii Italiene, a fost transmisă şefului executivului de la Chişinău de către Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, se arată într-un comunicat al Guvernului.
În debutul discuției, premierul Ion Chicu a apreciat relația prietenoasă și dinamică care s-a format în timp pe segmentul social-economic între Republica Moldova și Republica Italiană. Oficialul a mulțumit pentru deschidere și cooperare, dar și pentru faptul că statul italian găzduiește cu grijă una din cele mai numeroase comunități de moldoveni.

Totodată, Șeful Executivului a declarat că actualul Guvern depune toate eforturile pentru a îndeplini prevederile Acordului de Asociere și pentru a îmbunătăți viața cetățenilor.

„Ne preocupă, în special, să ducem la bun sfârșit reforma justiției, să fie ales un procuror general integru și obiectiv, astfel încât toate instituțiile să redevină funcționale. Acesta este, de fapt, și principalul deziderat al celor care vor să investească în țara noastră: o justiție corectă și o infrastructură modernă”, a declarat Ion Chicu.

Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, și-a exprimat încrederea că dialogul politic moldo-italian se va intensifica și va genera mai multe beneficii pentru cetățenii celor două țări.

„Țările noastre sunt legate pe foarte multe aspecte și, în acest sens, avem multe motive să aprofundăm relațiile bilaterale. Statul Italian va susține Republica Moldova în drumul ei către integrarea europeană, inclusiv în implementarea tuturor reformelor începute.”

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus