Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.11.2019

R. Moldova participă la cea de-a 12-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a statelor membre ale GUAM

Republica Moldova participă la cea de-a 12-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare (AP) a statelor membre ale GUAM, care se desfășoară la Kiev, în perioada 26 – 27 noiembrie 2019. Țara noastră este reprezentată de șeful delegației naționale la AP GUAM, Alexandru Jizdan, membrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova.

Astăzi, în prima zi a sesiunii, se vor reuni în ședințe comisiile permanente și Biroul Adunării Parlamentare GUAM.

Mâine, va avea loc ceremonia de deschidere a sesiunii Adunării Parlamentare GUAM. Mesaje de salut vor adresa participanților la eveniment Președintele AP GUAM, șeful delegației Radei Supreme a Ucrainei la AP GUAM, Sveatoslav Iuraș, șeful delegației Adunării Naționale a Republicii Azerbaidjan la AP GUAM, Azar Karimli, șeful delegației Parlamentului Georgiei la AP GUAM, George Mosidze, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP GUAM, Alexandru Jizdan, Secretarul general al Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică, Altai Efendiyev, Președintele Adunării Baltice, Jānis Vucāns, alți oficiali.

Participanții la reuniune vor semna decizia Adunării Parlamentare a GUAM și a Adunării Baltice privind prioritățile de cooperare în perioada 2020 – 2023.

Discuțiile vor avea loc în cadrul a trei panele de lucru, care vor dezbate prioritățile naționale și perspectivele de intensificare a cooperării între statele-membre GUAM în vederea depășirii provocărilor din regiune, perspectivele de dezvoltare a cooperării economice și implementarea proiectelor de infrastructură și energetică, interacțiunea statelor-membre GUAM la nivel interparlamentar și în cadrul organizațiilor internaționale.

Deputatul Alexandru Jizdan va susține un discurs în cadrul primului panel de discuții referitor la intensificarea cooperării între statele-membre GUAM în vederea depășirii provocărilor din regiune.

Din Organizația pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM, creată pe 23 mai 2016, fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Moldova (GUAM). În prezent, Ucraina deține Președinția acestei organizații, mandat preluat de la Republica Moldova în toamna anului 2018, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus