Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.11.2019

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Șeful Misiunii FMI pentru Moldova

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Șeful Misiunii FMI pentru Moldova

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ruben Atoyan, Șeful Misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Republica Moldova.

Părțile au discutat cooperarea dintre Moldova și FMI în contextul învestirii noului Guvern. Zinaida Greceanîi a reiterat deschiderea autorităților pentru continuarea dezvoltării bunelor relații cu partenerii externi ai țării, precum și determinarea de a respecta obligațiunile asumate în cadrul acordurilor externe.

Zinaida Greceanîi a accentuat în context că este în interesul Republicii Moldova continuarea cooperării cu FMI și extinderea programului de colaborare.

Șeful misiunii FMI a salutat această abordare, menționând că respectarea angajamentelor față de FMI este un semnal bun pentru toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Ruben Atoyan a specificat că la această etapă FMI este focusat pe finalizarea reușită a programului existent pentru Moldova și este disponibil să discute un nou program bilateral.

În încheiere, Zinaida Greceanîi a remarcat că Republica Moldova este interesată de investiții pentru dezvoltare sustenabilă, care să folosească plenar cetățenilor Republicii Moldova, iar autoritățile întreprind măsuri pentru asigurarea unui cadru de reglementare stabil pentru investitorii străini, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus