Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.11.2019

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Turciei în Republica Moldova, Halil Gürol Sökmensüer

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Turciei în Republica Moldova, Halil Gürol Sökmensüer

În cadrul întâlnirii de astăzi dintre premierul Ion Chicu și ambasadorul turc Halil Gürol Sökmensüer au fost discutate mai multe subiecte care vizează relațiile sociale, economice și culturale dintre Republica Moldova și Turcia.

În contextul discuției, ambasadorul Turciei la Chișinău a menționat intenția oamenilor de afaceri turci de a investi pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu unele cazuri în care investitorii turci s-au confruntat cu probleme de ordin juridic.

La rândul său, prim-ministrul Ion Chicu i-a comunicat ambasadorului turc intenția sa de a crea un mediu prietenos pentru investitori.

„Suntem hotărâți să creăm în Republica Moldova o atmosferă atractivă pentru investitori, caracterizată de siguranță și predictibilitate. Sunt sigur că toate proiectele începute de companiile turcești în Moldova vor fi finalizate cu succes.”

În finalul discuției, premierul a mulțumit Excelenței Sale pentru tot sprijinul și aportul oferit țării noastre de statul turc, inclusiv pentru deschiderea, în scurt timp, a unui Consulat General al Turciei la Comrat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus