Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-22/proiectul-regulamentului-privind-eviden-a-i-calcularea-amortizarii-mijloacelor-fixe-in-scopuri-fisca-61765.html
Data: Nov 22, 2019 (22:22)

Proiectul Regulamentului privind evidența și calcularea amortizării mijloacelor fixe în scopuri fiscale, discutat cu mediul de afaceri

Ministerul Finanțelor a organizat o nouă ședință de consultare publică a proiectului Regulamentului privind evidența și calcularea amortizării mijloacelor fixe în scopuri fiscale. Ședința a fost prezidată de Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța și Secretarul de stat, Dorel Noroc.

Ministrul Finanțelor a menționat că, Regulamentul privind evidența și calcularea amortizării mijloacelor fixe în scopuri fiscale este un proiect foarte important care vizează nemijlocit activitatea serviciilor contabile și financiare ale entităților economice: „Este un proiect mult-așteptat de către mediul de afaceri la care s-a muncit foarte mult. Scopul acestui proiect este să fie eficient, transparent și clar în executare pentru mediul de afaceri.”.

Potrivit Ministerului Finanțelor, Secretarul de stat, Dorel Noroc a declarat că, scopul acestui regulament este ca agenții economici să utilizeze cât mai puțin timp pentru calcularea amortizării fiscale: „Registrul de evidență și calculare a amortizării este gândit în așa mod încât acesta să poată fi automatizat la maxim. Primul proces de trecere de la sistemul vechi la cel nou va lua un efort mai mare pentru a introduce toate datele, iar începând cu al doilea an indicatorii de bază necesari pentru calcularea amortizării se vor prelua automat din Registrul perioadei fiscale anterioare”.

Precizăm că, proiectul prevede simplificări și concretizări pe mai multe aspecte, în vederea asigurării unui cadru normativ comprehensiv, cu reducerea la minim a costurilor suportate de către mediul de afaceri pentru asigurarea evidenței mijloacelor fixe în scopuri fiscale.