Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2019

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său din Azerbaijan, Ali Asadov

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său din Azerbaijan, Ali Asadov

În marja Summit-ului Parteneriatului Estic pentru Investiții organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, de la Londra, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit cu premierul Azerbaijanului, Ali Asadov.

Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea relațiilor economice, organizarea unor forumuri ale oamenilor de afaceri, dar și perspectivele intensificării colaborării în sectorul energetic.

Ion Chicu a reiterat interesul Republicii Moldova de a promova dialogul politic între cele două state la diferite niveluri: „Sunt sigur că relațiile sociale și economice dintre țările noastre au un potențial mult mai mare. Volumul existent al comerțului reciproc nu reflectă pe deplin capacitatea de  cooperare dintre statele noastre. E necesar să dezvoltăm câteva etape și idei concrete care să îmbunătățească viitoarele relații comerciale și economice bilaterale”.

În prima jumătate a anului 2019, volumul comerțului reciproc moldo-azer a constituit 3,2 milioane de dolari, iar valoarea exporturilor de produse moldovenești s-a ridicat la 2,8 milioane de dolari.

Premierul Chicu a mulțumit conducerii azere pentru finanțarea construcției Centrului cultural-educațional din Ceadîr-Lunga. Costul proiectului, sprijinit de Fundația Heydar Aliyev, este estimat la 1,5 milioane de euro.

La finalul întrevederii, Ion Chicu l-a invitat pe Ali Asadov să viziteze țara noastră, împreună cu oamenii de afaceri din Azerbaijan, interesați într-o colaborare fructuoasă cu Republica Moldova, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus