Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.11.2019

Prejudicii de peste 3 milioane lei cauzate statului de către o rețea hotelieră

Vineri, 22 noiembrie 2019 – Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), angajații Direcției investigare fraude economice a  Inspectoratului național de investigații au efectuat percheziții joi, 21 noiembrie curent, la doi agenți economici care prestează servicii hoteliere în Chișinău și care au prejudiciat statul cu peste 3 milioane.

Cauza penală vizează infracțiunea de evaziune fiscală a întreprinderilor, care au inclus în documente contabile, fiscale şi/sau financiare, inclusiv în cele electronice, date vădit denaturate privind veniturile sau cheltuielile care nu au la bază operațiuni reale ori care au la bază operațiuni ce nu au existat, fie prin tăinuirea intenționată a unor obiecte impozabile, acte contabile, fiscale şi/sau financiare. Astfel, calculul efectuat de către serviciile abilitate a prejudiciului cauzat depășește suma de 3.000.000 lei.

Urmare a perchezițiilor efectuate la sediile agenților economici și domiciliile administratorilor au fost ridicate: suporturi electronice, sume băneşti nejustificate de aproximativ 100.000 lei, acte de evidență dublă a contabilității, înscrisuri de ciornă și alte acte de evidență contabilă ce confirmă desfășurarea activității de întreprinzător cu abateri de la legislație. De asemenea a fost sigilată o încăpere în care se aflau bunuri de mică valoare și scurtă durată (albituri, prosoape, perne, umbrele, mese și accesorii pentru mobilier) în privința cărora nu au fost prezentate acte de proveniență.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 350.000 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. În cazul hotelurilor, pedeapsa prevăzută de lege este amenda de până la 800.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus