Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.11.2019

Ministerul Economiei și Infrastructurii va ajusta Planul măsurilor de pregătire a economiei naționale şi sferei sociale pentru activitatea din perioada rece a sezonului curent

Ministerul Economiei și Infrastructurii va ajusta Planul măsurilor de pregătire a economiei naționale şi sferei sociale pentru activitatea din perioada rece a sezonului curent

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc la 21 noiembrie, s-a decis ca Ministerul Economiei și Infrastructurii va ajusta, în cooperare cu autoritățile administrației publice abilitate – Planul măsurilor de pregătire a economiei naționale şi sferei sociale pentru activitatea din perioada rece a sezonul curent.

Ceea ce ține de sectorul energetic, Ministerul Economiei și Infrastructurii va coopera cu SA „Moldovagaz” pentru elaborarea scenariilor de acțiune în caz de insuficiență a cantității necesare de gaze pentru consumatori; va asigura pregătirea obiectivelor sistemului energetic pentru funcționare în caz de necesitate, cu scenarii alternative către 1 ianuarie 2020; va monitoriza permanent situația în vederea asigurării cu energie termică, electrică, livrare a gazelor naturale, prevenind cazurile de deconectare a consumatorilor.

Un alt subiect important de pe agenda ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale vizează sectorul infrastructurii drumurilor. Astfel, s-a decis ca Ministerul Economiei și Infrastructurii să fie responsabil de eficientizarea procesului de prevenire şi combatere a lunecușului, inclusiv curățarea drumurilor. „În permanență va fi actualizată cantitatea necesară de material antiderapant, precum şi distribuirea lui pe traseele din sectoarele greu accesibile în condiții de iarnă”, a precizat ministrul Anatol Usatîi.

Cu privire la domeniul transportului s-a hotărât pregătirea aeroportului internațional Chișinău şi a companiilor de deservire pentru sezonul de iarnă, potrivit standardelor din domeniu. În comun cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei și Infrastructurii va asigura verificarea autovehiculelor antrenate la deservirea serviciilor rutiere de călători, în vederea corespunderii acestora condițiilor tehnice pentru admiterea în circulație în sezonul de iarnă. Unitatea plutitoare din dotarea Agenției Navale şi personalul cu atribuții în port, vor fi asigurați cu echipamente şi vestimentație specială pentru sezonul de iarnă. Totodată, MEI va asigura pregătirea infrastructurii căii ferate, inclusiv cu combustibil pentru încălzirea vagoanelor şi gărilor feroviare, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus