Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-20/republica-moldova-va-beneficia-de-sprijin-financiar-din-partea-elve-iei-in-domeniul-sanata-ii-61709.html
Data: Nov 20, 2019 (23:18)

Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar din partea Elveției în domeniul sănătății

Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar din partea Elveției în domeniul sănătății. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare cu privire la faza I a Proiectului „Progresul cu privire la acoperirea universală cu servicii de sănătate în Moldova”.

Obiectivul general al Proiectului este ca populația Republicii Moldova să beneficieze de asistență medicală de calitate cu o protecție financiară adecvată.

Proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea raportului calitate/preț pentru cheltuielile în sectorul sănătății publice, astfel, sporind finanțarea și calitatea serviciilor, inclusiv pentru populația neasigurată, și reducând nivelul de plăți neformale.

Valoarea totală a proiectului este de circa 4,47 mln de franci elvețieni.

Perioada de implementare a proiectului este 2019 – 2023, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.