Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-20/primaria-municipiului-chi-inau-are-un-nou-viceprimar-61715.html
Data: Nov 20, 2019 (23:32)

Primăria municipiului Chișinău are un nou viceprimar

Victor Chironda, urbanist, expert în dezvoltare urbană durabilă, consilier municipal, este noul viceprimar al municipiului Chișinău, pe domeniul arhitecturră și planificare urbană. Candidatura acestuia a fost susținută astăzi, 20 noiembrie 2019, prin decizia Consiliului municipal, cu votul majorităţii consilierilor prezenți.

Subiectul numirii viceprimarilor de ramură a fost chestiunea cu numărul 1inclusă pe ordinea de zi a ședinței CMC, iar candidații și-au prezentat programul de activitate și prioritățile.

Primarul General, Ion Ceban l-a felicitat pe Victor Chironda cu învestirea în funcție, menționând că este o persoană competentă și un specialist în domeniu, asigurându-l că va avea tot sprijinul pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii orașului.

Referindu-se la ceilalți trei candidați pentru funcția de viceprimari, care au acumulat 25 de voturi, din cele 26 necesare din partea Consiliului, Edilul capitalei a ținut să menționeze că aceștia, de asemenea, sunt specialiști pe domeniile lor de activitate. „Am selectat o echipă tânără, cu viziuni clare de activitate și cred că împreună vom schimba lucrurile spre bine în Chișinău. Am câștigat încrederea locuitorilor municipiului, astfel că împreună cu echipa de viceprimari, consilieri și angajați, îmi propun să remediem cât mai curând posibil starea de lucruri în toate domeniile", a specificat primarul general.

E de menționat că celelalte candidaturi propuse pentru funcțiile de viceprimari: Inga Ionesii, Ambasador al Republici Moldova în Estonia - Viceprimar pe domeniu investiții și economie, Ilie Ceban, Avocat, magistru în drept - Viceprimar pe domeniu juridic, Angela Cutasevici, ex-Secretar de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării - Viceprimar pe domeniul social și în special pe domeniul educației, au întrunit  25 de voturi, din cele 26 necesare din partea Consiliului, pentru accederea în funcție, anunţă serviciul de presă al Primăriei.