Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-20/ion-chicu-sa-vazut-cu-premierul-rusiei-dmitrii-medvedev-61719.html
Data: Nov 20, 2019 (23:42)

Ion Chicu s-a văzut cu premierul Rusiei, Dmitrii Medvedev

În cadrul vizitei de lucru de astăzi, la Moscova, prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Dmitrii Medvedev, premierul Federației Ruse. În debutul ședinței, premierul rus l-a felicitat pe dl. Chicu, cu ocazia învestirii în funcție: „Vă felicit, ați preluat o sarcină grea, dar sunt sigur că o veți administra cu succes pentru binele oamenilor, deoarece aceasta e misiunea unui Guvern”.

Dmitrii Medvedev a menționat că din motivul comunicării deficitare din ultimii ani, între Guvernele Republicii Moldova și Federației Ruse, a fost acumulat un volum mare de probleme importante, care necesită examinare și decizii. Drept rezultat, potențialul de cooperare dintre cele două țări este folosit doar parțial.

Prim-ministrul Chicu, la rândul său, a mulțumit premierului rus pentru felicitări și invitație. „Am acceptat cu plăcere invitația, înțelegând că există oportunități mari de cooperare nevalorificate din cauza deficitului de comunicare.

„Am anunțat că suntem un Guvern tehnocrat șu nu vom face politică. Respectiv, vom fi acolo unde trebuie rezolvate problemele oamenilor și vom face reforme menite să dezvolte economia națională și să crească bunăstarea oamenilor”, a precizat Ion Chicu.

În cadrul ședinței, șefii Executivelor au abordat subiectul furnizării gazelor naturale, reglementarea problemei transnistrene, creșterea numărului de autorizații pentru transportatori, proiecte investiționale în infrastructură, lărgirea spectrului de mărfuri exportate în Rusia fără taxe și altele.

Pe toate subiectele abordate au  fost luate decizii de principiu și transmise Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial economică.

La finalul discuției, Ion Chicu  l-a invitat pe șeful Executivului Federației Ruse să viziteze Moldova, pentru a continua dialogul și a determina intensificarea cooperării pe dimensiunile social-economice, se arată în comunicatul guvernului.