Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-19/arestat-pentru-omorul-so-iei-comis-impreuna-cu-concubina-acestuia-61676.html
Data: Nov 19, 2019 (19:59)

Arestat pentru omorul soției, comis împreună cu concubina acestuia

La data de 13 noiembrie 2019, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au reținut un bărbat care este bănuit împreună cu concubina sa de comiterea unui omor în 2006, în Constantinovca, Edineț.

Operațiunea a avut loc prin implicarea angajaților Direcției combaterea crimelor grave a Inspectoratului National de Investigații și angajaților Direcției generale urmărire penală, cu sprijinul angajaților Inspectoratului de poliție Edineț. Astfel, oamenii legii au stabilit că un bărbat  cu vârsta de 33 ani, împreună cu o femeie în vârstă de 29 ani – ambii originari din raionul Edineț – din motiv de gelozie au omorât-o pe soția ultimului în luna mai a anului 2006. Iar ca să ascundă urmele faptei, au îngropat corpul neînsuflețit al acesteia într-un câmp din apropierea satului Constantinovca al raionului Edineț.

După ce a fost audiat, suspectul și-a recunoscut vina și a relatat toate circumstanțele comiterii crimei, iar ulterior a fost reținut. Iar în rezultatul învinuirii aduse de procurorii PCCOCS, acest a fost plasat în arest preventiv. Femeia de 29 ani urmează a fi anunțată în căutare internațională, pentru a fi extrădată autorităților Moldovei și deferită justiției.

Potrivit legii, persoanele culpabile de „omor intenționat” se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani sau cu detenție pe viață.

PCCOCS va reveni cu detalii, cu respectarea prezumpției de vinovăție a bănuiților, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, anunță Procuratura Generală.