Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.11.2019

Trei persoane – arestate preventiv pentru șantajarea unui bărbat la Chișinău, care i-ar fi denunțat anterior autorităților din Rusia

Luni, 18 noiembrie 2019 – Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță arestarea preventivă a trei persoane, învinuite că au pretins de la un cetățean peste 2.000 EUR și l-au deposedat de automobilul de model Alfa Romeo, în calitate de garanție.

Motivul infracțiunii de șantaj a fost unul inventat de către învinuiți: aceștia au pretins că victima – un bărbat cu vârsta de 32 de ani din Chișinău – i-ar fi denunțat autorităților din Rusia că aceștia ar fi comis o infracțiune. Prin urmare, aceștia l-au maltratat fizic: i-au aplicat multiple lovituri pe tot corpul, inclusiv în regiunea feței.

În calitate de metodă de soluționare a conflictului, aceștia au pretins și au primit de la victimă, în mai multe tranșe, mijloace bănești în sumă de 1.000 euro și 2.000 lei, iar suplimentar au pretins suma de 1.000 euro. Pe lângă acestea, învinuiții l-au deposedat pe victimă de mijlocul de transport (automobil de model „Alfa Romeo”), care urma să servească în calitate de garanție până la primirea întregii sume de bani, totodată amenințându-l cu răfuiala fizică în cazul că se va adresa la organele de drept.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate, au fost identificați membrii grupului infracțional, care s-au dovedit a fi trei bărbați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, toți anterior judecați.

La 14 noiembrie curent, de către ofițerii de investigații, cu suportul colaboratorilor BPDS ,,Fulger”, a fost reținut în flagrant, în mun. Chișinău, unul din membrii grupului criminal în momentul primirii de la victimă a unei tranșe de bani.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile figuranților implicați în comiterea infracțiunii. Prin urmare, oamenii legii au ridicat arme, muniții, substanțe narcotice de tip marijuana și pastile „extasy”, precum și telefoane mobile, cartele SIM, din care vor fi extrase informații utile urmăririi penale, dar și alte obiecte ce pot servi ca mijloace de probă. În rezultatul perchezițiilor, au fost reținuți ceilalți doi învinuiți.

Iar în urma reținerii lor, sâmbăta, 16 noiembrie curent, Judecătoria Chișinău a admis demersul procurorilor PCCOCS și a aplicat arestul preventiv în privința a doi învinuiți – pentru un termen de 30 de zile, iar în privința unuia din aceștia – pentru un termen de 20 de zile. Dacă li se va demonstra vinovăția în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Operațiunea a fost desfășurată sub conducerea procurorilor PCCOCS de comun cu ofițerii  Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus