Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2019

Moldova participă la lucrările Comitetului de pregătire a celei de-a Cincea Conferințe Mondiale a Președinților de Parlament

Republica Moldova participă la reuniunea Comitetului de pregătire a celei de-a Cincea Conferințe Mondiale a Președinților de Parlament, care se desfășoară în zilele de 18-19 noiembrie, la Geneva.

Țara noastră este reprezentată de Victor Bologan, membrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară (UIP).

Participanții discută așteptările Conferinței mondiale a speakerilor de Parlament și conexiunea acesteia cu Summit-ul ONU din 2020. Comitetul va discuta, de asemenea, proiectul politic al UIP la ONU.

Comitetul va decide modalitățile de lucru ale Conferinței, inclusiv limbi, invitați speciali și lista instituțiilor parlamentare, precum și organizațiile partenere care vor participa în calitate de observatori.

Conferința Mondială a Președinților de Parlament este organizată de Uniunea Interparlamentară - organizația globală a parlamentelor naționale, cu sediul la Geneva, care întrunește 179 de parlamente și 12 membri asociați, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus