Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-15/un-nou-proiect-de-responsabilitate-sociala-va-fi-prezentat-la-parlament-61620.html
Data: Nov 15, 2019 (21:08)

Un nou proiect de responsabilitate socială va fi prezentat la Parlament

O expoziție de fotografii, dedicată protecției copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual, va fi vernisată în incinta Parlamentului, pe 18 noiembrie.

Cele 20 de fotografii prezintă, într-un mod simbolic, pericolele la care pot fi expuși copiii și tinerii în mediul online.

Scenariile fotografiilor au fost elaborate împreună cu un grup de tinere, supraviețuitoare ale abuzului sexual în copilărie. Fiecare fotografie este însoțită de câte un mesaj adresat copiilor, tinerilor, dar și părinților, cu scopul de a atrage atenția asupra unor aspecte mai puțin vizibile și credibile.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Ridicarea gradului de conștientizare față de fenomenul exploatării sexuale și abuzului sexual față de copii în mediul online în Republica Moldova”. Proiectul este implementat de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față Copii (CNPAC), cu sprijinul Consiliului Europei, în contextul implementării Convenției privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual în Republica Moldova (Convenția de la Lanzarote), ratificată de țara noastră în anul 2011.

Expoziția este mobilă și va fi expusă consecutiv, până în iunie 2020, în 12 localități din țară: Chișinău, Bălți, Ungheni, Sîngerei, Comrat, Ceadîr-Lunga, Orhei, Strășeni, Leova, Hîncești, Căușeni, Criuleni, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.