Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-15/berd-a-oferit-echivalentul-in-lei-moldovene-ti-a-2-milioane-de-dolari-sua-pentru-acordarea-imprumutu-61636.html
Data: Nov 15, 2019 (21:40)

BERD a oferit echivalentul în lei moldovenești a 2 milioane de dolari SUA pentru acordarea împrumuturilor companiilor conduse de femei

Prime Capital va primi un împrumut de 2 milioane de dolari SUA, echivalentul în lei moldovenești, pentru acordarea de împrumuturi întreprinderilor conduse de femei. Astfel, femeile antreprenoare din Moldova vor beneficia de un acces mai mare la finanțare, prin întermediul organizației de creditare nebancară locală Prime Capital, alăturată inițiativei BERD Femei în Afaceri.

Prin acces la finanțare, know-how și consultanță tehnică, va fi promovat antreprenoriatul și participarea femeilor în afaceri. Prime Capital este prima organizație de creditare din Moldova, care s-a alăturat programului Femei în Afaceri.

Programul este gestionat de BERD și finanțat de Guvernul Suediei, Uniunea Europeană și BERD Small Business Impact Fund, printre donatorii căruia sunt Italia, Japonia, Coreea, Luxemburg, Suedia, Elveția, Taiwan și SUA.

În Moldova, programul se va desfășura în baza experienței BERD de a oferi serviciile de consultanță femeilor de afaceri. Până în prezent, Banca a ajutat peste 150 de companii conduse de femei să crească, datorită serviciilor de consultanță. De asemenea, a oferit instruire, îndrumare și coaching pe termen lung pentru a oferi femeilor antreprenoare cunoștințe și încredere ca să se dezvolte în continuare.

Prime Capital, de asemenea, va beneficia de asistență tehnică pentru a ajuta femeile antreprenoare.

Programul BERD Femei în Afaceri, a fost lansat în 2014 și în prezent acesta se desfășoară în 23 țări, ajutând peste 60.000 de femei antreprenoare prin oferirea accesului la resurse financiare și consultanță pentru businessul lor. Programul a oferit împrumuturi în suma de peste 500 milioane de euro pentru întreprinderile conduse de femei.

Pe lângă aceasta, Prime Capital va primi un împrumut în valoare de 1 milion de dolari SUA pentru acordarea de credite întreprinderilor micro, mici și mijlocii din Moldova.

BERD este principalul investitor instituțional din țară și a investit până în prezent peste 1,3 miliarde de euro prin aproape 130 de proiecte. Totodată, Banca oferă consultanță de afaceri întreprinderilor mici și mijlocii locale și a ajutat aproximativ 1.000 de firme moldovenești să-și îmbunătățească performanța și să se dezvolte.