Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.11.2019

Un tânăr de 21 de ani a fost condamnat la peste 3 ani de închisoare, pentru că a încercat să întreţină raporturi sexuale cu o copilă de 12 ani

Miercuri, 6 noiembrie 2019, Procuratura Generală – Procurorii au obţinut în instanţa de judecată condamnarea pentru un termen de peste 3 ani a unui bărbat din Mărcăuți, Briceni, pentru ademenirea unei copile de 12 ani cu promisiunea că o va servi cu pește, dar de fapt a încercat să întrețină raporturi sexuale cu aceasta.

Astfel, în luna august 2018, făptașul cu vârsta de 21 de ani a observat copila care pescuia pește, împreună cu un alt minor. Acesta le-a propus să le ofere pește, însă, la el acasă. Dar,  în drum spre casă, acesta i-a spus copilei să-i comunice băiatului că ea va merge singură la casa făptașului. Acesta s-a conformat, iar când cei doi au ajuns în preajma unui lan de porumb, bărbatul a început să manifeste față de copilă un comportament verbal care a creat o atmosferă neplăcută, prin faptul că-i adresa întrebări insultătoare. Ulterior, bărbatul a tras-o pe copilă de mână în lanul de porumb și a încercat să-i ridice maioul. Însă, aceasta a reușit să se desprindă din mâinile lui și a fugit acasă. Ca urmare, mama acesteia a sesizat autoritățile. De menționat, făptașul a comis această infracțiune chiar în timp ce executa termenul de probațiune pentru infracțiunea de jaf.

În rezultat, oamenii legii au pornit o cauză penală, iar la data de 4 noiembrie 2019, Judecătoria Edineț, sediul Briceni, l-a recunoscut pe inculpat vinovat de ademenirea minorului în scopuri sexuale, adică propunerea, convingerea, promisiunea de a oferi avantaje sub orice formă, cu scopul săvârșirii împotriva acestuia a oricărei infracțiuni privind viața sexuală. Astfel, la solicitarea procurorilor, prin sentința judecătorilor, făptașul a fost condamnat la detenție cu închisoarea pentru un termen de 3 ani și 8 luni. Sentința este cu drept de atac, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus