Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.11.2019

Arena polivalentă „Chişinău Arena” a trecut în gestiunea Agenției Proprietății Publice

Arena polivalentă „Chişinău Arena” a trecut în gestiunea Agenției Proprietății Publice

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii de Guvern cu privire la transmiterea cu titlul gratuit a părții sociale mărime de 100% în valoare de 621 281 651,0 MDL a S.R.L. „Arena Națională” din administrarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în administrarea Agenției Proprietății Publice subordonată Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Concomitent cu transmiterea S.R.L. „Arena Națională” în administrarea Agenției Proprietății Publice, s-a decis cesionarea calității de partener public stabilite prin contractul de parteneriat public-privat pentru proiectarea, finanțarea şi construcția arenei polivalente de interes național de la Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Transmiterea atribuțiilor parteneriatului public Ministerului Economiei și Infrastructurii va contribui la eficientizarea  procesului de monitorizare a executării lucrărilor de construcții, structurarea și valorificarea operațională a infrastructurii proiectului, precum și valorificarea terenului transmis în capitalul social al acestui complex sportiv prin atragerea de investiții și asigurarea continuității de dezvoltare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus