Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.11.2019

Grupul pentru relații cu Moldova al Parlamentului Lituaniei efectuează o vizită la Chișinău

Grupul pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Seimasului Republicii Lituania efectuează, în perioada 5-8 noiembrie, o vizită în țara noastră.

Din delegație fac parte Jonas Liesys, vicepreședintele Seimasului Republicii Lituania; Valerijus Simulik, președintele Comitetului pentru drepturile omului, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova; Gintaras Vaičekauskas, vicepreședintele Comitetului pentru afaceri europene, membru al Grupului pentru relații interparlamentare cu Moldova.

În cadrul vizitei, delegația va fi primită de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

De asemenea, deputații lituanieni se vor întâlni cu Veronica Roșca, președinta Grupului parlamentar de prietenie Moldova-Lituania; cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță; cu președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu; cu președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Doina Gherman. La întrevederi vor participa și alți deputați ai Parlamentului Moldovei.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania au fost stabilite la 8 iulie 1992, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus