Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-04/ion-ceban-este-noul-primar-al-municipiului-chi-inau-61450.html
Data: Nov 4, 2019 (08:53)

Ion Ceban este noul primar al municipiului Chișinău

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova /PSRM/, Ion Ceban, este noul edil al municipiului Chișinău, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale /CEC/. Pentru acesta, la 3 noiembrie, au votat peste 52,39 la sută din locuitorii municipiului, alți peste 47,61% au optat pentru candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase.

Legislația electorală prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Ion Ceban are 39 de ani deține funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. A fost deputat în trei legislaturi și președinte al fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău.

În municipiul Chișinău, la alegerile pentru funcția de primar general au participat peste 240 de mii de alegători sau 38 la sută din cei înscriși în listele electorale, cu circa 2 procente mai mult decât în turul I de scrutin.

Astăzi, 4 noiembrie, la ora 15.00, CEC va comunica bilanțul preliminar privind totalizarea rezultatelor turului II al alegerilor locale generale.