Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.11.2019

Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării a planificat pentru anii 2019, 2020 și 2021 alocarea a unui buget a câte 5 milioane de lei/anual pentru desfășurarea concursului de proiecte culturale

Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la modul de finanţare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfăşurate de organizaţiile necomerciale, în scopul încurajării potenţialului creativ și realizarea obiectivelor naţionale în domeniul culturii. Noul document prevede posibilitatea participării la concurs a tuturor organizațiilor necomerciale și nu doar a asociațiilor obștești, precum și stabilește domeniile tematice în cadrul concursului de proiecte, cu bugete planificate anual pentru fiecare în parte.

De asemenea, a fost majorată suma maximă ce poate fi alocată pentru un proiect câștigător de la 100 mii de lei la 200 mii de lei. În același timp, și cota maximă acoperită de minister  a crescut de la 50% la 80%. Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării a planificat pentru anii 2019, 2020 și 2021 alocarea a unui buget a câte 5 milioane de lei/anual pentru desfășurarea concursului de proiecte culturale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus