Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-11-01/asisten-a-externa-acordata-republicii-moldova-trebuie-utilizata-in-mod-transparent-i-in-beneficiul-c-61429.html
Data: Nov 1, 2019 (22:00)

Asistența externă acordată Republicii Moldova trebuie utilizată în mod transparent și în beneficiul cetățenilor

Ministerul Finanțelor, în calitate de autoritate națională privind coordonarea asistenței externe oferită de către partenerii de dezvoltare, invită autoritățile publice, partenerii externi de dezvoltare și societatea civilă să creeze parteneriate și platforme pentru stabilirea priorităților de asistență, monitorizarea și evaluarea comună a proiectelor și programelor de asistență externă de care beneficiază Republica Moldova.
 
În rezultatul modificării Regulamentului privind mecanismul de coordonare și management al asistenței externe, autoritățile publice urmează să înființeze Consilii sectoriale în domeniul asistenței externe, care se vor axa pe creșterea eficienței și eficacității asistenței externe acordate de partenerii de dezvoltare.
 
Propunerea și formatul de creare a Consiliilor sectoriale a fost discutată în cadrul unei ședințe de lucru, convocată de către Ministerul Finanțelor. La întrunire au participat secretari de stat și factori de decizie ai mai multor ministere/instituții naționale care beneficiază de suportul partenerilor de dezvoltare în sectoarele patronate.
 
Dumitru Udrea, secretar de stat al Ministerului Finanțelor, le-a comunicat coordonatorilor sectoriali ai asistenței externe prezenți la ședință despre necesitatea îmbunătățirii nivelului de transparență, eficiență și nu în ultimul rând al impactului asupra nivelului de trai al cetățenilor.