Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.10.2019

Natalia Gavrilița a participat la conferinț internațională pentru reprezentanții Ministerelor Finanțelor și Serviciilor Fiscale din Europa și Asia Centrală

Natalia Gavrilița a participat la conferinț internațională pentru reprezentanții Ministerelor Finanțelor și Serviciilor Fiscale din Europa și Asia Centrală

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a participat, în perioada 29-30 octombrie, la o conferință internațională la Viena, organizată pentru reprezentanții Ministerelor Finanțelor și Serviciilor Fiscale din Europa și Asia Centrală.

În cadrul evenimentului, Natalia Gavrilița a vorbit despre procesul de planificare fiscală și bugetară pe termen mediu, dar și despre acțiunile Ministerului Finanțelor în vederea asigurării previzibilității veniturilor și cheltuielilor. „Încrederea în Guvern și capacitatea instituțiilor statului de a gestiona bugetul în mod responsabil sunt factori decisivi pentru creșterea numărului plătitorilor de impozite”, a subliniat ministrul.

Potrivit ministerului Finantelor,  Natalia Gavrilița s-a referit și la măsurile pe care le prevede Bugetul Solidarității, anunțat de Guvern pentru anul 2020. „Prin aceste măsuri creștem echitatea socială și asigurăm transparența finanțării pentru diferite programe. Corupția și managementul defectuos, reformele incomplete, dar și problemele demografice au erodat capacitatea statului și încrederea cetățenilor în planificarea pe termen mediu și lung”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Potrivit Nataliei Gavrilița, pentru sporirea încrederii cetățenilor, Ministerul Finanțelor va publica în mod consecvent cadrul bugetar pe termen mediu și va organiza în mod constant consultări cu actorii interesați de politicile și reformele pe care le promovează instituția. „Este important să depășim practica de a discuta despre venituri și politica fiscală doar cu agenții economici, iar despre cheltuieli și programe doar cu ONG-urile. Guvernul trebuie să fie lider în stabilirea unui consens social referitor la politicile de dezvoltare a țării și modul lor de finanțare”, a mai menționat ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus