Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.10.2019

Georgeta Mincu a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

Georgeta Mincu a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu a avut astăzi, o întrevedere de lucru cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Scopul întrevederii a fost de a discuta despre cel de-al șaselea Protocol adițional la Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro, acordat de România Republicii Moldova. Semnarea Protocolul șase  este importantă pentru că documentul se referă la extinderea domeniilor de cooperare, precum și a termenului de implementare a Acordului.

În context, oficialii au discutat despre lista propunerilor de proiecte elaborate în baza foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova – România.

Cu referire la cooperarea bilaterală, Georgeta Mincu a remarcat că Republica Moldova își propune să preia bunele practici ale României privind colectarea, gestionarea și analiza informațiilor resurselor forestiere, dar și instrumente de finanțare a fondului forestier. În acest sens, s-a discutat despre oportunitatea schimbului de experiență privind realizarea inventarului forestier național, care este principalul instrument de evaluare a resurselor forestiere.

Totodată, doamna ministru Georgeta Mincu a mulțumit domnului Ambasador pentru susținerea continuă a României acordate țării noastre, în baza Programului de asistență financiară nerambursabilă și asistenței tehnice privind proiectele de cooperare de care beneficiază cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, doamna ministru și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat la renovarea blocului de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Comrat. Valoarea totală a asistenței tehnice și financiară a constituit circa 774 mii euro, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

La rândul său, Daniel Ioniță, și-a exprimat disponibilitatea de a susține și a oferi suport în continuare cetățenilor țării noastre. 

La final, oficialii și-au exprimat aprecierea pentru relațiile bilaterale și cooperarea durabilă dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului din  țara noastră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus