Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.10.2019

Procurorul anticorupție, reținut săptămâna trecută, a fost trimis în judecată

Luni, 28 octombrie 2019, Procuratura Anticorupție a trimis în judecată procurorul anticorupție, despre care instituția anunța la data de 9 octombrie că a pretins și a primit suma de 1500 EUR în vederea adoptării unei hotărâri favorabile în cadrul urmăririi penale.

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au investigat și au calificat fapta ca fiind tentativă de escrocherie, cu folosirea situației de serviciu, așa cum acesta a pretins bani pe o cauza penală care a fost deja clasată. Potrivit legii, această faptă se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 67.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani. Dosarul făptașului a fost trimis în judecată. Acesta își recunoaște vina și a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției.

Amintim că la data de 7 octombrie, procurorul vizat a invitat un petiționar polițist la Procuratura Anticorupţie, căruia i-a arătat materialele cauzei penale și i-a sugerat să-l sune după serviciu. În următoarea zi, aceștia s-au întâlnit lângă un local din sectorul Botanica al capitalei, unde procurorul a primit bani în valoare de 1500 euro pentru soluţionarea favorabilă a cauzei penale în privinţa poliţistului. Prin urmare, procurorul a fost reținut în flagrant delict și plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus