Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.10.2019

Vadim Brînzan a participat la reuniunea șefilor de guverne din statele CSI

Vadim Brînzan a participat la reuniunea șefilor de guverne din statele CSI

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat, astăzi, la lucrările Consiliului șefilor de Guverne ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), desfășurat la Moscova, Rusia.

În cadrul reuniunii, pe ordinea de zi au fost abordate subiecte cheie precum digitalizarea, securitatea informatică, dezvoltarea sferei comerciale și economice, schimbul mărfuri şi servicii şi impulsionarea investițiilor între țările-membre.

În discursul său la reuniunea în format restrâns, ministrul Vadim Brînzan a vorbit despre situația economică actuală din țara noastră menționând că astăzi sarcina Guvernului este să curățim sistemul pe care l-am moștenit. Agenda Guvernului este concentrată pe reforma sistemul judiciar, care în cea mai mare parte a afectat încrederea cetățenilor în instituția statului. “Am eliminat multe scheme din diferite sectoare ale economiei care au transferat veniturile statului în buzunarele unor persoane și nu a permis țării să se dezvolte. Aceasta este o problemă-cheie pentru guvernul nostru și depunem toate eforturile ca s-o soluționăm”, a mai menționat dl Brînzan.

Ministrul Brînzan a reiterat interesul Republicii Moldova pentru valorificarea și diversificarea cooperării economice la nivel multilateral cu statele membre CSI.  Oficialul Republicii Moldova a mai menţionat că una din prioritățile țării noastre este cooperarea cu statele membre CSI pentru asigurarea liberii circulații a mărfurilor, serviciilor și  cetățenilor prin  înlăturarea barierelor comerciale pe piețele statelor CSI.

În cadrul reuniunii, Republica Moldova a semnat o serie de acorduri multilaterale, ce se referă la diverse domenii: dezvoltarea zonei de liber schimb cu țările CSI, combaterea traficului de droguri, politica antitrust.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, următoarea ședință a Consiliului de Miniștri din țările CSI va avea loc pe 29 mai 2020, la Tașkent, Uzbekistan.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus