Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.10.2019

Procurorii PCCOCS i-au trimis pentru 7 și 6 ani după gratii, pentru circulația drogurilor prin tentativă de contrabandă peste Prut

Vineri, 25 octombrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță obținerea, la Curtea de Apel Chișinău, a unei decizii de condamnare  la pedeapsa cu închisoare pe termeni de 7 și respectiv 6 ani  în penitenciar a doi inculpați, care au comis fapta de circulație ilegală a drogurilor și tentativă de contrabandă.

Inițial, însă, pentru această faptă, Judecătoria Hâncești le-a stabilit pedeapsa non-privativă de libertate pe un termen de 5 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru 4 ani.

Făptașii au pus la cale un plan de transportare a marijuanei în cantitate de aproape jumătate de kilogram – considerată prin lege ca fiind o cantitate mare – într-un autocar de pe ruta Chișinău-București. Astfel, prin înțelegere prealabilă, în luna februarie 2018, după intrarea în vamă, unul din făptași a lăsat în autocar drogul și a coborât, din motivul declarat că și-ar fi uitat acasă documentele de identitate. Acesta, însă, a urcat în mașina celuilalt făptaș care îl aștepta, care a pornit după autocar, cu intenția să recupereze coletul, după traversarea frontierei.

Totuși, un pasager a observat coletul și i l-a prezentat șoferului de autocar, care a sesizat autoritățile, iar făptașii ulterior au fost reținuți și condamnați – inițial la 5 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe termen de 4 ani, iar ulterior, după contestarea sentinței de către procurori cu apel – la 7 și respectiv 6 ani în închisoare cu executare reală.

Mai mult decât atât, procurorii PCCOCS au obținut în privința inculpaților și interdicția ca să exercite activități care țin de gestionarea substanțelor narcotice și stupefiantelor pentru un termen de 3 ani. Prin urmare, datorită apelului procurorilor, comparativ cu sentința din anul 2018 a Judecătoriei Hâncești, acum făptașii își vor ispăși pedeapsa cu închisoarea pentru un termen mai mare cu executare reală, în penitenciar, cu achitarea cheltuielilor aferente.

Condamnații sunt bărbați originari din Hâncești, ambii cu vârsta de 26 de ani, cu studii medii, fără antecedente penale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus