Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.10.2019

UE va acorda suport Moldovei în promovarea drepturilor femeilor și prevenirea violenței domestice

Raportul asupra proiectului de lege privind ratificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană ”Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM – UE” a fost aprobat, astăzi, de Comisia economie, buget și finanțe. Proiectul respectiv va fi înaintat pentru dezbateri în plenul Parlamentului.

Obiectivele specifice ale Acordului de finanțare sunt suportul pentru participarea Moldovei în cadrul programelor UE, în special, în domeniul promovării egalității de gen.

Proiectul prevede instruirea reprezentanților la nivel local în domeniul promovării egalității de gen, implementarea acțiunilor de combatere a violenței împotriva femeilor și copiilor, inclusiv instituirea unui mecanism de recuperare pentru victimele de violență și măsuri de încadrare în câmpul muncii și reintegrare a victimelor violenței în procesele sociale.

Acordul este finanțat din bugetul UE prin Instrumentul European de Vecinătate. Costul total estimat constituie 10,7 milioane de Euro, contribuția de la bugetul UE fiind de 9,25 milioane de Euro, participarea Agenției Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (”UN Women”) – 250 mii Euro, cofinanțarea potențialilor beneficiari – 1,2 milioane de Euro.

Beneficiarii Acordului de finanțare sunt Ministerul educației, culturii și cercetării, Ministerul finanțelor, Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale, Administrațiile publice locale din Ungheni și Cahul, organizațiile societății civile.

Durata proiectului constituie șapte ani, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus