Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.10.2019

Procurorii au pus capăt falsificării documentelor la Calea Ferată, în cazul mărfurilor transportate cu vagoanele-restaurante

Procurorii au pus capăt falsificării documentelor la Calea Ferată, în cazul mărfurilor transportate cu vagoanele-restaurante

Pe parcursul zilei de miercuri, 23 octombrie 2019, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oamenii legii au efectuat 40 de percheziții pe faptul transportării băuturilor alcoolice și altor mărfuri, în baza documentelor falsificate, în vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile, automobilele persoanelor implicate, în oficiile de la calea ferată, depou, precum și în vagoanele-restaurante vizate. La această etapă, sunt vizate 15 persoane. Volumul materialelor ridicate de către oamenii legii este foarte mare, motiv pentru care vor fi necesare câteva zile pentru examinarea acestora.

Ceea ce poate fi făcut public la această etapă, însă, este faptul că ilegalitățile examinate de procurori vizează perioada anilor 2015-2019, atunci când factori de decizie ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au folosit de situația lor de serviciu și au falsificat facturi fiscale, dar și ștampile ale organelor vamale și altor autorități care permit efectuarea transportării mărfurilor. Toate acestea au fost întreprinse în scopul prezentării lor la verificările vamale spre Belarus, Rusia și Ucraina, pentru transportarea cu aceste acte false a băuturilor alcoolice și altor mărfuri, într-o cantitate mai mare decât cea permisă.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele responsabile riscă o amendă de până la 42.250 lei  sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

Operațiunea a avut loc de comun cu ofițerii Secției de coordonare a activității de urmărire penală a Departamentului de Poliție, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus