Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-23/marijuana-depozitata-in-ferma-de-cre-tere-a-animalelor-dupa-ce-a-fost-cultivata-in-anenii-noi-i-criu-61259.html
Data: Oct 23, 2019 (18:35)

Marijuana depozitată în fermă de creștere a animalelor, după ce a fost cultivată în Anenii Noi și Criuleni

La data de 21 octombrie 2019, sub conducerea oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a avut loc reținerea a unei femei de 44 și a unui bărbat de 59 de ani, suspectați de cultivarea și vânzarea marijuanei.

Membrii grupului percepeau un preț de 150 lei per 5 grame de substanță. Astfel, în contul celor 8 kg de marijuana ridicate de către oamenii legii, făptașii ar fi obținut un venit de aproximativ 240.000 lei.

În acest scop, reținuții au plantat cânepă pe mai multe terenuri, în raioanele Anenii Noi și Criuleni, iar pentru ca să-și depoziteze marfa, aceștia foloseau o fermă destinată creșterii animalelor.

Pentru fapta de „circulație ilegală a drogurilor, etnobotanicilor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, Codul penal prevede o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

După expirarea termenului de reținere de 72 ore, procurorii vor solicita aplicarea arestului pentru 30 de zile, iar ulterior, în funcție de materialul probatoriu acumulat, dosarul va fi trimis spre examinare în instanța de judecată, anunță Procuratura Generală.

Documentarea faptelor și reținerile au fost efectuate de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor oficiului Nord al PCCOCS.