Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.10.2019

Guvernul a decis realocarea a circa 774 mii de euro pentru lucrările de construcție a unui bloc suplimentar de studii al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat

În vederea continuării implementării Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, Guvernul a decis realocarea a circa 774 mii de euro pentru lucrările de construcție a unui bloc suplimentar de studii al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat.

Acesta este unul din cele două licee cu predare în limba română din UTA Găgăuzia, iar necesitatea de extindere a liceului a apărut ca urmare a creșterii anuale a numărului de elevi care doresc să studieze în limba română. Totodată, autoritatea publică locală va veni cu o cofinanțare în valoare de circa 9 milioane lei din Fondul de Compensare al UTA Găgăuzia. Premierul Maia Sandu a precizat că în cadrul vizitei sale recente la Comrat a discutat acest subiect cu pedagogii liceului, care au confirmat necesitatea acestor lucrări. Prim-ministrul a mai dat asigurări că Guvernul este interesat de realizarea acestui proiect în timp cât mai util.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus