Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-22/parlamentul-rom-niei-va-fi-urmatoarea-gazda-a-reuniunii-comisiei-cultura-educa-ie-i-afaceri-sociale--61258.html
Data: Oct 22, 2019 (23:19)

Parlamentul României va fi următoarea gazdă a reuniunii Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN

Comisia cultură, educație și afaceri sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) și-a încheiat lucrările în cadrul celei de-a 53-a Reuniuni, care a avut loc la Chișinău, în zilele de 21-22 octombrie. Forumul a fost găzduit de Parlamentul Republicii Moldova.

Delegații din forurile legislative ale celor zece state participante la reuniune au adoptat Raportul ”Șomajul în statele membre OCEMN. Rolul statului în promovarea creării locurilor de muncă” și proiectul Recomandării pe marginea acestuia care urmează a fi înaintată spre dezbateri în cadrul Adunării Generale a APCEMN.

Totodată, în cadrul reuniunii de la Chișinău, Comisia cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN l-a reales pe Metin Gündoğdu din partea Parlamentului Republicii Turcia în funcția de Președinte al Comisiei, pe un mandat de doi ani.

De asemenea, participanții la ședință au decis că următoarea Reuniune a Comisiei se va desfășura la București, pe 1-2 aprilie 2020.

Comisia cultură, educație și afaceri sociale este una dintre cele trei comisii permanente ale APCEMN. Alte două sunt Comisia pentru afaceri economice, comerciale, tehnologie și de mediu și Comisia pentru afaceri politice și juridice. Republica Moldova este reprezentată în toate cele trei comisii.

APCEMN este formată din 76 de parlamentari reprezentând toate cele 11 țări membre ale Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina. Alte șase state dețin statut de observator: Egiptul, Israelul, Franța, Germania, Slovacia, Belarus, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.