Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.10.2019

Evaluarea condițiilor și procesului de emitere a autorizațiilor speciale de transport în atenția MEI

Evaluarea condițiilor și procesului de emitere a autorizațiilor speciale de transport în atenția MEI

Secretarii de Stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Svetlana Dogotaru și Andrei Ciornîi, au participat astăzi, 22 octombrie, la evenimentul de prezentare a rezultatelor evaluării condițiilor și a procesului de emitere a Autorizației Speciale de Transport (AST).

În cadrul evenimentului au fost analizate costurilor administrative ale activităților aferente procedurii de obținere a AST, a fost făcută analiza comparativă cu alte țări a taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehicule a căror masă totală sau ale căror dimensiuni depășesc limitele admise. Totodată, au fost discutate propunerile privind optimizarea procesului de emitere și aplicare a autorizației speciale de transport, precum și pentru stabilirea taxei de depășire.

„Ședința de lucru de astăzi și mai cu seamă subiectele de pe agendă – sunt foarte importante, întrucât instituțiile de resort și actorii implicați în acest domeniu analizează și vin cu ajustările de rigoare privind procesul de emitere a Autorizației Speciale de Transport. Sper ca dialogul să fie constructiv și să pună baza la dezvoltarea unui program strategic eficient”, a declarat Svetlana Dogotaru.

La rândul său, directorul Programului USAID Reforme Structurale în Republica Moldova, Douglas Muir, a menționat: „Evaluarea condițiilor și a procesului de emitere a AST, efectuată de Programul USAID Reforme Structurale în Moldova, are ca scop îmbunătățirea procedurii date și uniformizarea taxelor, conform bunelor practici regionale și internaționale”.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul „Conceptul tehnic al Sistemului de Management Integrat” al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA). Proiectul prevede ca începând cu anul 2022, vehiculele antrenate la transportul rutier de persoane prin servicii regulate să fie dotate cu sisteme de poziționare globală (GPS). Odată cu dezvoltarea acestui sistem, în administrarea domeniului transporturilor rutiere vor fi atinse mai multe obiective, printre care: dezvoltarea capacităților instituționale ale ANTA, dezvoltarea managementului organizațional orientat spre calitate, îmbunătățirea procesului de control, sporirea eficienței prin responsabilitate și transparență etc.

Evenimentul de astăzi a fost organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția Națională Transport Auto, în parteneriat cu Programul USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID), experții căruia sunt cei care au realizat studiul de evaluare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus