Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-22/doua-persoane-arestate-pentru-contrabanda-cu-15-milioane-igari-depistata-saptam-na-trecuta-61239.html
Data: Oct 22, 2019 (21:35)

Două persoane – arestate pentru contrabandă cu 1,5 milioane țigări, depistată săptămâna trecută

Marți, 22 octombrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță admiterea de către instanța de judecată a demersului procurorilor de aplicare a arestului, pentru un termen de 30 de zile, în cazul a doi bărbați învinuiți pentru fapta de contrabandă cu 1,5 milioane țigări, în valoare estimativă de 1,9 milioane lei.

Prealabil aplicării arestului, la data de 17 octombrie curent, în cooperare cu Serviciul de Informații şi Securitate și Serviciul Vamal,  în municipiul Chişinău a fost reținut un autocamion cu ţigări, fără timbre de acciz (video). Făptașii sunt doi bărbați domiciliați în raioanele Edineț și Drochia, cu vârste cuprinse între 37 și 40 ani, dintre care unul din ei muncea ca operator la o stație PECO, iar altul lucra în calitate de șofer al unei companii.

Preliminar, oamenii legii au elucidat că marfa provine din regiunea transnistreană şi urma a fi transbordată prin contrabandă spre Uniunea Europeană, pentru a fi comercializată pe piaţa neagră. Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani, anunță Procuratura Generală.