Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.10.2019

Companiile de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de asistență pentru dezvoltarea capacităților de export

Companiile de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de asistență pentru dezvoltarea capacităților de export

Companiile de pe ambele maluri ale Nistrului sunt invitate să participe la instruiri pentru dezvoltarea și promovarea exporturilor organizate de proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe ambele maluri ale Nistrului” (AdTrade), finanțat de Suedia și implementat de PNUD Moldova.

Seminarele vor avea loc pe 8, 15, 22 și 29 noiembrie 2019 (în incinta Școlii de business din orașul Tiraspol) și vor fi susținute de experți notorii din lumea afacerilor și al comerțului.

În cadrul celor patru sesiuni, participanții vor fi familiarizați cu: mecanismele utilizate pentru desfășurarea tranzacțiilor internaționale, instrumentele care facilitează comerțul, simplifică desfășurarea procedurilor vamale. În plus, vor fi discutate subiecte ce țin de cerințe specifice pentru exportul de produse alimentare, comerțul electronic, alte canale pentru promovarea exportului de produse, marketingul și internaționalizarea vânzărilor etc. Astfel, companiile de pe ambele maluri ale râului Nistru vor beneficia de servicii calitative pentru a-și fortifica potențialul de export și pentru a-și diversifica piața de desfacere.

Companiile interesate sunt invitate să completeze formularul de participare disponibil aici sau să-l solicite printr-un mesaj expediat la adresa natalia.iachimov@undp.org până pe 31 octombrie 2019. Toate costurile de participare la seminare vor fi acoperite de organizatori.

Proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe ambele maluri ale Nistrului” (AdTrade) oferă asistență metodologică și practică pentru crearea unor legături comerciale pe termen lung între antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului și la edificarea unui mediu de încredere și de cooperare în regiune. Inițiativa stimulează și promovează exporturile de mărfuri și servicii din regiune, prin accesarea oportunităților oferite de Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA). Proiectul susține dezvoltarea și sporirea competitivității întreprinderilor micro, mici și mijlocii (ÎMMM) și contribuie la crearea noilor companii, ceea ce, implicit, va conduce la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus