Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-17/o-delega-ie-parlamentara-din-moldova-efectueaza-schimb-de-experien-a-electorala-pe-platforma-adunari-61204.html
Data: Oct 17, 2019 (22:27)

O delegație parlamentară din Moldova efectuează schimb de experiență electorală pe platforma Adunării Interparlamentare a CSI

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la Conferința Internațională a Adunării Interparlamentare a CSI “Institutul alegerilor - mecanism pentru legitimarea autorităților publice”. Conferința are drept scop efectuarea schimbului de informații și de experiență în domeniul asigurării legislative a desfășurării scrutinelor și plebiscitelor în spațiul CSI, dezvoltării culturii electorale, consolidării responsabilității civice și interesului cetățenilor față de procesele de instituire a organelor administrației publice.

Evenimentul se desfășoară, în zilele de 17-18 octombrie, la Minsk, și este organizat de Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI, Comitetul Executiv al CSI și Comisia centrală a Republicii Belarus pentru alegeri și desfășurarea referendumurilor republicane.

Din delegația Legislativului Moldovei fac parte Eduard Smirnov, membru al Comisiei mediu și dezvoltare regională, Ala Ursu-Antoci, șefa Cabinetului Președintelui Fracțiunii PSRM în Parlament.

Delegația va participa la toate cele patru ședințe plenare: ”Construcția constituțională și legitimarea autorităților publice”; ”Experiența internațională și chestiuni privind legitimarea autorităților publice în procesul alegerilor/referendumurilor”; ”Monitorizarea alegerilor - institut al legitimării autorităților publice”; ”Alegerile în Adunarea Națională a Republicii Belarus. Legislație și practică”.

În încheierea reuniuni, participanții la forum vor vizita expoziția de la Casa Guvernului dedicată activității Camerei reprezentanților Adunării Naționale a Republicii Belarus, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.