Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.10.2019

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor tentativei de puci anticonstituțional solicită să-i fie extins termenul de activitate

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor tentativei de puci anticonstituțional solicită să-i fie extins termenul de activitate

Termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale va fi extins cu 60 de zile – până la 180 de zile. O hotărâre în acest sens a fost votată, astăzi, în plenul Parlamentului.

Autorul proiectului de hotărâre, deputatul Mihail Popșoi, vicepreședintele Comisiei de anchetă, argumentează modificarea propusă a termenului de activitate a acesteia prin necesitatea oferirii membrilor a posibilității de a-și finaliza misiunea acordată de Parlament.

”Prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul că în adresa Comisiei nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, Comisia nu a reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă”, se arată în nota infirmativă a proiectului de hotărâre.

Drept urmare, pentru a asigura efectuarea unei anchete detaliate în scopul întocmirii unui raport cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional, care urmează a fi prezentat Parlamentului, autorul solicită prelungirea termenului de activitate a Comisiei.

Parlamentul a constituit, pe 18 iunie 2019, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. În componența Comisiei de anchetă au fost numiți nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus