Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-11/colaborarea-moldoceha-in-domeniul-sanata-ii-a-fost-discutata-la-intrevederea-speakerului-zinaida-gre-61141.html
Data: Oct 11, 2019 (23:08)

Colaborarea moldo-cehă în domeniul sănătății a fost discutată la întrevederea speakerului Zinaida Greceanîi cu o delegație din Cehia

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu o delegație a Republicii Cehe, condusă de Președintele Comisiei pentru sănătate din cadrul Camerei Deputaților, Věra Adámková. La întrevedere a fost prezent Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Interlocutorii au menționat evoluțiile pozitive în dialogul dintre Moldova și Cehia, din ultima perioadă, și au exprimat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării bilaterale. A fost evidențiată importanța valorificării posibilităților de cooperare comercial-economică prin creșterea investițiilor reciproce și a volumului de mărfuri din Republica Moldova pe piața cehă.

În contextul colaborării interparlamentare, părțile au pledat pentru stabilirea unor relații de cooperare și schimb de experiență dintre comisiile de profil ale organelor legislative din țările noastre. De asemenea, a fost accentuată importanța interacțiunii în domeniul învățământului universitar și la nivel de instituții medicale.

Věra Adámková a relevat despre ideile de colaborare în domeniul sănătății și protecției sociale, exprimându-și recunoștința pentru disponibilitatea autorităților Republicii Moldova de a susține realizarea acestora.

Zinaida Greceanîi a asigurat partea cehă de întreg sprijinul din partea Parlamentului Republicii Moldova pentru inițiativele utile în beneficiul cetățenilor, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.